Ο Χασάν επέστρεψε δριμύτερος, νίκησε ο Ολυμπιακός

Ο Χασάν επέστρεψε δριμύτερος, νίκησε ο Ολυμπιακός

Με γκολ του Χασάν στο 67' ο Ολυμπιακός πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» νικώντας με 1-0 τον Αρη.

Το ματς ήταν πλούσιο σε εικόνες και φάσεις και το παρακολούθησαν περίπου 15.000 θεατές. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα και επικράτησαν του μαχητικού Αρη που δεν αξιοποίησε καμιά από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Πολύτιμο βαθμό απέσπασε στους «Ζωσιμάδες» η Λαμία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League, συνεχίζοντας τις θετικές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων, που ήθελε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, θα πρέπει να συνέλθει γρήγορα για να μην έχει προβλήματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν λιγοστό, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΠΑΣ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, αφού οι όποιες επιθετικές πρωτοβουλίες των παικτών του ήταν χωρίς έμπνευση και ανακόπτονταν εύκολα από την άμυνα της Λαμίας.

Από την πλευρά της η ομάδα του Μάκη Χάβου αγωνίστηκε με μεγάλη προσοχή στην άμυνα και διάθεση για ξαφνικές αντεπιθέσεις, όπως έγινε στη φάση του 21ου λεπτού, όταν ο Δημούτσος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καραμάνος έπιασε το σουτ δεξιά εντός περιοχής, αλλά ο Βελλίδης εντυπωσιακά σταμάτησε την μπάλα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, αλλά ο τρόπος ανάπτυξης του ήταν ανορθόδοξος, αφού προσπαθούσε να απειλήσει με σέντρες και όχι με οργανωμένες επιθέσεις.

Ο Γιάννης Πετράκης ανακάτεψε την «τράπουλα», ενίσχυσε την επιθετική γραμμή του, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Σαράνοβ.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πίεζε, έστω και ανορθόδοξα, ο ΠΑΣ την άμυνα της Λαμίας, η οποία έβρισκε λύσεις, ενώ οι περισσότεροι παίκτες οπισθοχώρησαν για να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους, ώστε να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Τελικά η ομάδα της Λαμίας πέτυχε το στόχο της, κράτησε ανέπαφη την εστία της και κατέκτησε έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σιόντη, Αθανασιάδη, Πλιάτσικα - Μπαράλες, Σαράνοβ.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης (70' Νικολιάς), Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Ντόλοβατς, Βιντάλ (26' λ.τ. Κάστρο), Μυστακίδης (62' Ξυδάς), Αθανασιάδης.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ (90' Μελισσάς), Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Σκόνδρας, Δημούτσος, Επστάιν (79' Ρόμανιτς), Μπερτόγλιο, Καραμάνος (90' Ασίνγκμπα), Μπαράλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ