Ο Ολυμπιακός ίδρωσε, αλλά κέρδισε στο 90' τον Απόλλωνα, τα 4 γκολ της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ίδρωσε, αλλά κέρδισε στο 90' τον Απόλλωνα, τα 4 γκολ της ΑΕΚ

Ο Μάνος, με ένα γκολ στο 90ό λεπτό, απέτρεψε μια έκπληξη πρώτου μεγέθους που διαφαινόταν στο Φάληρο, καθώς ο ουραγός Απόλλωνας Σμύρνης κρατούσε «άσφαιρο» τον Ολυμπιακό ως εκείνο το σημείο. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0 και απέφυγαν το «έμφραγμα» από τον ουραγό της κατάταξης, που δεν βρήκε ούτε σήμερα τον πρώτο βαθμό στην εφετινή Super League.

Ο Απόλλωνας έπαιξε άμυνα στο μισό γήπεδο, με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κι αυτό δυσκόλεψε πάρα πολύ τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρόαιμο επιθετικό, κι αυτό είχε συνέπεια να μην κάνει φάσεις στην περιοχή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Με τους Ποντένσε, Ναουέλ εκτός αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά, τον Χριστοδουλόπουλο να κινείται στο αριστερό άκρο και τον Φορτούνη με ημιτελείς προσπάθειες, η πειραϊκή ομάδα δεν έβρισκε ρυθμό και συνεργασίες, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί στο ελάχιστο η εστία του Χουάντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε το ρυθμό, ενώ η είσοδος των Νάτχο, Φετφατζίδη έκανε τους γηπεδούχους ακόμη πιο επιθετικούς. Ήταν όμως ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, που όπως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έτσι κι απόψε σπατάλησε σπάνια ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 60΄, όταν βρέθηκε απέναντι στον Χουάντερσον αλλά τελείωσε τη φάση «ερασιτεχνικά».

Νωρίτερα (54΄), Ναουέλ και Κονέ είχαν διεκδικήσει την μπάλα στην περιοχή, ο Αργεντινός βρέθηκε στο έδαφος αλλά ο Ζαχαριάδης έδειξε «παίζετε». Στο 70΄ ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε άστοχα από το ύψος της περιοχής. Τελικά, το «μονότερμα» του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 90΄, όταν ο Μάνος βρήκε με το κεφάλι τον Χριστοδουλόπουλο, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Μάνος, που ήταν αποδέκτης, με πλάτη στην εστία πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βούκοβιτς, Κούτρης - Γκίνο, Λούκιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (75΄ Μάνος), Καμαρά (58΄ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ (58΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας (68΄ Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντ΄ Ούρσο, Ακόστα (75΄ Ζοάο Αλμέιδα), Τριάδης, Σικαμπάλα (79΄ Ναδάλες).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ