Κύπελλο Ελλάδας: Ισόπαλο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Κύπελλο Ελλάδας: Ισόπαλο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, στην Τούμπα για την 4η φάση του Κυπέλλου. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν είχε ποιότητα, και ο προηγηθείς με πέναλτι του Πέλκα (25') ΠΑΟΚ έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κίτσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το 60'. Ο Αρης ισοφάρισε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με σουτ του Γκαρσία μετά από ομαδικό λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ενταση προκλήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα

Η πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα έγινε στο 16' όταν στην σέντρα του Πέλκα, ο Σάκχοφ έπιασε γυριστή κεφαλιά που έφυγε άουτ από καλή θέση. Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 25΄ προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αρχηγού του, Πέλκα, μετά από παράβαση που έκανε ο Γιουνές αποκρούοντας με το χέρι τη μπάλα σε πλάγιο σουτ του Ελ Καντουρί.

Στο 32' ο Σιδηρόπουλος παραχώρησε έμμεσο φάουλ εντός περιοχής του ΠΑΟΚ σε μια προσπάθεια του Χατσερίντι που με το κοντρόλ της μπάλας την άφησε για τον τερματοφύλακα Ρέϊ, κι ο τελευταίος εύλογα την μάζεψε αφού δεν ήταν γύρισμα προς αυτόν από τον συμπαίκτη του. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Αρη, ήρθε στο 37' με τον Γκαρσία το σουτ του οποίου έφυγε από πλάγια θέση, άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αρης ισοφάρισε μετά από αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ και ομαδικό λάθος, με ωραίο τελικό σουτ του Μάτέο Γκαρσία που μπήκε στην περιοχή και σούταρε απευθείας. Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου έκανε δυο ταυτόχρονες αλλαγές με την είσοδο των Μπίσεσβαρ και Μάτος και αυτό πρόσθεσε στην ποιότητα της ομάδας του. Μάλιστα στο 52' έχασε πολύ καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ με πλασέ του Πέλκα που έφυγε δίπλα από την δοκό του Κουέστα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον Αρη στο β' μέρος ήρθε με τον Σόουζα στο 55' που σούταρε άουτ. Στο 60' ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κίτσου με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα. Η αποβολή αυτή και η αριθμητική διαφορά των ομάδων στο γήπεδο, επηρρέασε τον ΠΑΟΚ στην συνέχεια ενώ έδωσε στον Αρη περιθώρια ανάπτυξης για να βγει πιο επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι στο 71' πλησίασε με απειλητική διάθεση στην εστία του Ρέϊ αλλά το σουτ του πιο επικίνδυνου παίκτη του, Γκαρσία πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι είχε κάποια μικρά μόνο διαστήματα ποιότητας αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν δυνατό και με πολλά λάθη εκατέρωθεν και οι 20.000 φίλοι του ΠΑΟΚ παρακολούθησαν ένα ντέρμπι από τα παλιά. Στην επανάληψη και σταδιακά ο Αρης προσπάθησε να αξιοποιήσει την αριθμητική του υπεροχή με καλύτερο παίκτη του τον Ματέο Γκαρσία χωρίς αποτέλεσμα αλλά το κέρδος της ισοπαλίας δεν ήταν ευκαταφρόνητο. Ο ΠΑΟΚ έχασε τους πρώτους βαθμούς του σε επίσημο αγώνα ελληνικής διοργάνωσης στη φετινή σεζόν.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Κίτσιου, Ελ Καντουρί, Βέρνμπλουμ, Γιουνές, Σιώπης, Κολάσο,

Κόκκινες: Κίτσιου (60')

ΠΑΟΚ: Ρέι, Τόσκα, Χατσερίδης (46' Μάτος), Κρέσπο, Κίτσιου, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Πέλκας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (46' Μπίσεσβαρ), Καρέλης (77' Πρίγιοβιτς).

Άρης: Κουέστα, Μενέντες (66' Μπάσα), Μαβράι, Βέλεθ, Σόουζα, Κολάσο, Σιώπης, Ματίγια (82' Ντιγκινί), Γκαρσία, Γιουνές (46' Ναζλίδης), Γκάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ