Νίκησε και τη Λάρισα ο Παναθηναϊκός, νίκη στο 92' ο Ολυμπιακός

Νίκησε και τη Λάρισα ο Παναθηναϊκός, νίκη στο 92' ο Ολυμπιακός

Με δύο γκολ του Γιόχανσον κι ένα του Χατζηγιοβάνη, ο Παναθηναϊκός 3-1 την ΑΕΛ στη Λάρισα, έκανε το «3 στα 3» και παράλληλα κατάκτησε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, καθώς με τα προηγούμενα τρίποντα είχε «μηδενίσει» τους -6 βαθμούς που ξεκίνησε.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό: ο Μπουζούκης είδε τον Γιόχανσον λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Σουηδός προχώρησε και πλάσαρε τον Κρίστινσον για το 0-1.

Στο 42΄, πάντως, ο Γιόχανσον παραλίγο να αποβεί μοιραίος, όταν προσπαθώντας να σταματήσει την κάθετη πάσα του Ντέλετιτς έδωσε ύψος, ο Διούδης δεν μπορούσε να αποκρούσει, αλλά η μπάλα κατέληξε στη βάση της εστίας και ακολούθως πέρασε κόρνερ.

Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με πρόθεση να ανεβάσουν το παιχνίδι τους, αλλά ήταν και πάλι ο Σουηδός που τους χάλασε τα σχέδια: στο 63ο λεπτό πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του και μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε για το 0-2, σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο φορές σε ένα παιχνίδι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαυρομάτης πήγε απρόσεκτα στην μπάλα, τη βρήκε με το χέρι και ο Κομίνης έδειξε τα 11 βήματα, με τον Φατιόν να νικά τον Διούδη, να μειώνει σε 1-2 στο 66΄ και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, αλλά το πέναλτι του Κούνιτς στο 88΄ (χέρι) και η ψυχραιμία του Χατζηγιοβάνη από την άσπρη βούλα στο 89΄, έγραψαν το τελικό 1-3.

Πηγή: ναυτεμπορική

Ο Αστέρας Τρίπολης κόντευε να σοκάρει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, καθώς στο 92΄ το σκορ ήταν 1-1 (18΄ Καμαρά - 67΄ Τόνσο), αλλά στο σημείο εκείνο ο Μπίμπρας Νάτχο, που είχε περάσει αλλαγή μερικά λεπτά πριν, έκανε... μερική απόσβεση του ακριβοπληρωμένου συμβολαίου του, σκοράροντας το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 2-1 των Αρκάδων, έκαναν το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα και ξαναέφτασαν την ΑΕΚ στην κορυφή, ενώ ο Αστέρας παραμένει χωρίς βαθμό έχοντας παίξει προηγουμένως με τον ΠΑΟΚ και την Ένωση!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από το ξεκίνημα να έχουν κοντά τις γραμμές τους για να εμποδίσουν την αντίπαλη δημιουργία στη μεσαία γραμμή και τα κατάφερναν σε ικανοποιητικό βαθμό, παρότι στο 5ο λεπτό στάθηκαν τυχεροί, όταν το εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ του Φορτούνη έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Οσάκις είχαν την ευκαιρία, μάλιστα, οι Αρκάδες προσπαθούσαν να επιτεθούν, όπως στη φάση του 10ου λεπτού, με την μπάλα να σκάει στο σουτ του Τσιλιανίδη και τον Γιαννιώτα να διώχνει σε κόρνερ. Τελικά, τα σχέδια των παικτών του Παντελίδη χάλασε στο 18΄ ο Καμαρά, που άνοιξε το σκορ με ένα σουτ «φωτοβολίδα» από τα 35-40 μέτρα και έσπευσε να το πανηγυρίσει στην αγκαλιά του Γιάγια Τουρέ, ο οποίος βρισκόταν με πολιτικά στον πάγκο.

Στο σουτ του Αφρικανού μέσου η μπάλα χτύπησε στην εσωτερική πλευρά της οριζόντιας δοκού και εν συνεχεία μέσα από τη γραμμή, στο πρώτο γκολ του Καμαρά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 49΄ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν καλή ευκαιρία για να διπλασιάσουν, όταν ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε για τον Γκερέρο, ο οποίος υπό πίεση δεν κατόρθωσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ο Ποντένσε έκανε ψαλιδάκι και μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν έβρισκαν το δεύτερο γκολ, κάπου προσπάθησαν να διαχειριστούν το παιχνίδι ενόψει Μπέτις και ο Αστέρας τους «τιμώρησε» στο 67΄ με τον Τόνσο, που είχε μπει λίγο νωρίτερα και σκόραρε με διπλή προσπάθεια, καθώς το πρώτο σουτ είχε αποκρουστεί από τον Γιαννιώτη.

Στο 86΄ μάλιστα παραλίγο να γίνει το 1-2, όταν ο Μιράντα έκανε κακό υπολογισμό, ο Τόνσο σούταρε και η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη. Τελικά η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων: ο Ποντένσε σέντραρε από αριστερά, ο Γκερέρο έκανε κεφαλιά πάσα για τον Νάτχο και εκείνος με δεξί σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Τζήλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φορτούνης, Βούκοβιτς - Ιγκλέσιας, Παπαδόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (84΄ Νάτχο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (74΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (72΄ Χασάν), Γκερέρο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (61΄ Τόνσο), Κώτσιρας (46΄ Φερνάντεζ), Μανιάς (79΄ Βαλιέντε)