Πεντάρα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, παρουσία του νέου μεταγραφικού του αποκτήματος Γιάγια Τουρέ αλλά και του Ματίας Ναουέλ που έφτασε το πρωί της Κυριακής στην Αθήνα, δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα να επικρατήσει με 5-0 και να σημειώσει τη 2η νίκη στη Super League. Ο Ελαμπντελαουί στο 33' άνοιξε το σκορ, ενώ ο Φορτούνης στο 41΄με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 55' ο Ποντένσε έκανε το 3-0, ο Γκερέρο με εκπληκτικό τρόπο στο 90' το 4-0 και ο Μεριά στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Οι "ερυθρόλευκοι" στο 46' είχαν δοκάρι με τον Φετφατζίδη, ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 75' με τον Μυστακίδη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με μία αλλαγή αυτή του Φετφατζίδη αντί του Χριστοδουλόπουλου. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33' με κεφαλιά του Ελαμπντελαουί. Στο 41' ο Φορτούνης από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 που είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη στο 46' οι πειραιώτες άγγιξαν το τρίτο γκολ, αλλά σε κενή εστία ο Φετφατζίδης σημάδεψε το δοκάρι. Στο 55' μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα κατέληξε τον Ποντένσε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-0. Στο 75' ο ΠΑΣ έχασε τη μοναδική αξιόλογη φάση, αλλά το σουτ του Μυστακίδη σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 90' ο Γκερέρο πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής καθώς πήρε την μπάλα από το κέντρο και με ωραία ενέργεια την άφησε στα δίχτυα του Βελλίδη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90+2' ο Μεριά.

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριά)
Κάρτες: Τσιμίκας - Ξυδας, Τζημόπουλος, Λίλα

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς (57' Μιράντα), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (74' Νάτχο), Καμαρά, Φετφατζίδης, Φορτούνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε, Γκερέρο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κακούμπα, Κάστρο, Λίλα (77' Σιόντης), Νικολιάς (74' Βιντάλ), Κούζικ, Ξύδας (34' λ.τρ. Μυστακίδης), Κρίζμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ