Δεύτερη νίκη ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ

Παρουσία του υποψήφιου νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Παϊρότζ Πιενγκμποσάντ, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Λαμίας στο ΟΑΚΑ με 3-1 (15΄ Μπουζούκης, 70΄ Εμμανουηλίδης, 88΄ πεν. Κουρμπέλης - 36΄ Αντέτζο), στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 2ης ημέρας στη Super League.

Με τη δεύτερη σερί νίκη τους, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στην Ξάνθη, οι «πράσινοι» εξάλειψαν νωρίς-νωρίς την τιμωρία των -6 βαθμών που τους επιβλήθηκε λόγω μη αδειοδότητής τους και βάσει της εικόνας που εμφανίζουν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, μπορούν να αισιοδοξούν για ακόμη καλύτερες ημέρες.

Ύστερα από ένα ανούσιο πρώτο τέταρτο, όπου οι Φθιώτες με πολύ τρέξιμο και αλληλοκάλυψη είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στον αντίπαλο ως προς την κυκλοφορία της μπάλας, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με τρόπο πανομοιότυπο εκείνου στην Ξάνθη.

Στο σημείο εκείνο ο Χατζηγιοβάννης «έστρωσε» έξω από την περιοχή και ο Μπουζούκης με αριστερό βολέ, με την μπάλα να κοντράρει στον Αναστασιάδη, πέτυχε το δεύτερο τέρμα του σε ισάριθμες αγωνιστικές, καθώς ήταν σκόρερ και του «χρυσού τέρματος» στην Ξάνθη.

Η Λαμία όμως έφερε το παιχνίδι στα «ίσα» πριν το ημίχρονο. Σε εκτέλεση φάουλ από τη δεξιά πλευρά ο Μπλάζιτς έκανε το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, η άμυνα του Παναθηναϊκού «έχασε» τον Αντέτζο κι εκείνος με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Διούδη για το 1-1.

Ο Δώνης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δύο μαζεμένες αλλαγές (Καμπετσής, Γιόχανσον), ενώ μόληις στο 57΄ τις «έκλεισε» περνώντας τον Εμμανουηλίδη αντί του Μουνιέ. Ο 18χρονος έμελλε να αποδειχθεί η «χρυσή αλλαγή» και η απόλυτη δικαίωση του προπονητή του, αφού στο 70΄ πήρε την πάσα του Καμπετσή, που με την παρουσία του έδωσε ενέργεια στην επίθεση και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με πέναλτι ο Κουρμπέλης στο 88ο λεπτό, με την «εσχάτη των ποινών» να καταλογίζεται σε ανατροπή του Χατζηγιοβάνη από τον Αντέτζο. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Ολυμπιακό Στάδιο (ως έδρας) ύστερα από 6 χρόνια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Σύνδεσμος Πειραιά)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κολοβέτσιος, Στάικος - Μπλάζιτς, Αντέτζο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας (46΄ Καμπετσής), Ινσούα, Στάικος, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί (46΄ Γιόχανσον), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57΄ Εμμανουλίδης).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (73΄ Τσούκαλος), Βάντερσον, Επστάιν, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Δημούτσος (73΄ Οσμάν), Καραγκούνης (55΄ Μπουλουλής-Τσαπρούνης), Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Μπαράλες.

Με τον αέρα του Champions League η ΑΕΚ πέρασε από την Τρίπολη και επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε στο 32΄ ο Μάνταλος από το σημείο του πέναλτι. Τρία δοκάρια στον αγώνα, τα δύο για τους "κιτρινόμαυρους" και το ένα για τον Αστέρα.

Η ΑΕΚ από το καλημέρα ήθελε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να μην αφήσει περιθώρια στον Αστέρα. Μάλιστα στο 10' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Μπακασέτα σταμάτησε στο δοκάρι. Η "Ενωση" συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ο Μάνταλος στο 32' κέρδισε το πέναλτι, μετά από παράβαση του Κώτσιρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός της ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 που ήταν και το σκόρερ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήταν περισσότερο το γκολ και ήταν πιο απειλητικοί. Στο 65' ο Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Τριανταφυλλόπουλου kai σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.
Στο 88' ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Μανιά βρήκε το δοκάρι του Μπακάκη. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΚ πέρασε από μία πολύ δύσκολη έδρα.

Διαιτητές: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονία)
Κάρτες: Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας - Πόνσε, Μάνταλος, Αλέφ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (46' Βαλιέντε), Μαρτίνες (73' Μαρτίνες), Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (65' Φερνάντεζ), Κυριακόπουλος, Μανιάς

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (65' Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος (83' Αλέφ), Λιβάγια, Πόνσε (65' Λόπες)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ