Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης πιο κοντά στον τελικό

Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης  πιο κοντά στον τελικό

Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν τον πρώτο λόγο για να βρεθούν στον τελικό του Europa League, που θα γίνει στις 16 Μαΐου στο Stade de Lyon.

Με την 8η νίκη σε 9 ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει στο «Βελοντρόμ» (ένα τελείωσε ισόπαλο) η ομάδα του Κώστα Μήτρογλου (ξεκίνησε βασικός) επικράτησε 2-0 της Σάλτσμπουργκ, ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ είδε την ομάδα του να μην μπορεί να νικήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης των 10 παικτών από το 10΄ (και χωρίς προπονητή στον πάγκο μερικά λεπτά αργότερα).

Το τελικό 1-1 απομακρύνει το όνειρο του Αλσατού να πανηγυρίσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο με τους «κανονιέρηδες» στην τελευταία σεζόν στον πάγκο τους.

Το ματς στο «Εμιρέιτς» ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία μόλις στο 10ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σίμε Βρσάλκο με δύο κίτρινες κάρτες. Η απόφαση αυτή εξόργισε τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή, Κλεμάν Τουρπάν, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και ο Αργεντινός. Τελικά ο Λακαζέτ «λύτρωσε» τους «κανονιέρηδες» στο 61΄, αλλά οι «ροχιμπλάνκος», που είχαν απειλήσει δύο φορές με τον Γκριεζμάν κατάφεραν με τον Γάλλο διεθνή επιθετικό να ισοφαρίσουν στο 82΄ και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

Με τον Κώστα Μήτρογλου στην αρχική ενδεκάδα, η Μαρσέιγ επικράτησε με 2-0 της Σάλτσμπουργκ κι απόκτησε τεράστιο προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό που θα γίνει στο γήπεδο της Λιόν. Ο Τοβέν στο 15΄ από προσπάθεια του Παγέ άνοιξε το σκορ (το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του) και ο Ενγιέ στο 63΄, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, πέτυχε το 2-0 κι έκανε την ομάδα του λιμανιού το «αφεντικό» ενόψει της ρεβάνς στην Αυστρία.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 2-0

(15΄ Τοβέν, 63΄ Ενγιέ)

Αρσεναλ (Αγγλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-1

(61΄ Λακαζέτ – 82΄ Γκριεζμάν)

*Οι ρεβάνς στις 3/5, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Μαϊου στο «Stade de Lyon» στη Γαλλία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος