ΗΠΑ: Μακελειό με τουλάχιστον 17 νεκρούς από επίθεση ενόπλου σε λύκειο στη Φλόριντα

ΗΠΑ: Μακελειό με τουλάχιστον 17 νεκρούς από επίθεση ενόπλου σε λύκειο στη Φλόριντα

Τουλάχιστον 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμη τόσα τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε λύκειο στο Πάρκλαντ, βόρεια του Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Φερόμενος ως δράστης είναι ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητής του Stoneman Douglas High School, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση από τις αρχές λίγη ώρα μετά από το περιστατικό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του νεαρού άνδρα, ωστόσο σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 19χρονος είχε αποβληθεί από το συγκεκριμένο σχολείο.

Ο άνδρας διέπραξε το μακελειό λίγο πριν από το τέλος των μαθημάτων της Τετάρτης, στις 14:30 (τοπική ώρα), ενώ εκτιμάται πως χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

18 επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία το 2018

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ενημερώθηκε για την επίθεση ενόπλου σε σχολείο στη Φλόριντα».

«Κανένα παιδί, κανένας εκπαιδευτικός, κανένας απολύτως δεν πρέπει ποτέ να αισθάνεται ότι διατρέχει κίνδυνο μέσα σε ένα αμερικανικό σχολείο», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.

Η τραγωδία της Τετάρτης προστίθεται σε μια μακρά σειρά επιθέσεων ενόπλων στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Στο Λας Βέγκας, τον Οκτώβριο του 2017, 58 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός άνδρα, ενώ το 2016, 49 άνθρωποι είχαν δολοφονηθεί μέσα σε ένα γκέι κλαμπ στο Ορλάντο.

Οι επιθέσεις ενόπλων είναι όλο και πιο συχνές σε σχολεία στις ΗΠΑ: έχουν ήδη γίνει 18 φέτος, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας.

Πηγή: naftemporiki.gr