Προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας λόγω χιονόπτωσης

Προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας λόγω χιονόπτωσης

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στο οδικό δίκτυο λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, δυσχεραίνοντας τη μετακίνηση των οδηγών οι οποίοι σε πολλές των περιπτώσεων παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στα ακινητοποιημένα οχήματα τους.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή του Μαρτίνου Φθιώτιδας οδηγοί εκατοντάδων ΙΧ παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στα χιόνια καθώς δύο νταλίκες είχαν διπλώσει στο ύψος του 126ου χλμ.

Το ρεύμα προς Λαμία άρχισε να ανοίγει αφού μετακινήθηκαν οι νταλίκες, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονταν να ανοίξει και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που εγκλωβίστηκαν. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία.

Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.

Αλυσίδες χρειάζονται οι ορεινές περιοχές της Κορινθίας και της Αρκαδίας,όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει και την ορεινή Ναυπακτία, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.

Πυκνό χιόνι πέφτει και στην Πάρνηθα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αποχιονισμού στις περιοχές Μαλακάσας και Καπανδριτίου. Στη λεωφόρο Πάρνηθος, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε τμήμα της επαρχιακής οδού Καπανδριτίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καπανδρίτι.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου, έως την εκκλησία του Αγίου Πέτρου αλλά και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος της της Ανατολής έως το Διόνυσο.

Τέλος, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)