Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επανήλθε στις νίκες μετά την «παρένθεση» της ήττας στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο και παίζοντας ψυχωμένα νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και παρέμεινε στο -2 από την πρωτοπόρο ομάδα του Περιστερίου, ύστερα από 9 αγωνιστικές.

Η Ένωση κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, όμως είχε και πάλι πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, παρότι στις φάσεις του 35ου και 36ου λεπτού τόσο ο Λιβάια όσο και ο Σιμόες είδαν τον Κότνικ να πραγματοποιεί μεγάλες επεμβάσεις στις προσπάθειές τους.

Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος πήγε να αιφνιδιάσει δύο φορές την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά στην πρώτη ο Μπανανά με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ στο 53΄ και στη δεύτερη ο Ανέστης πρόλαβε τον Βλάχο, που έφυγε στην πλάτη των αμυντικών στο 59΄.

Τη λύση για τους «κιτρινόμαυρους» έδωσε τελικά ο Αραούχο, που επέστρεψε στα γκολ σε ένα κομβικό για την ομάδα του παιχνίδι. Στο 81΄ και ύστερα από συνδυασμό με τον Μπακασέτα ο Αργεντινός πλάσαρε τον Κότνικ για το 0-1, που σήμανε μια μεγάλη νίκη για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Τη λύση για τους «κιτρινόμαυρους» έδωσε τελικά ο Αραούχο, που επέστρεψε στα γκολ σε ένα κομβικό για την ομάδα του παιχνίδι.

Μια νίκη που, όμως, ενδέχεται να αποδειχθεί Πύρρειος, αφού ο Τσόσιτς αποχώρησε με διάστρεμμα στο 78΄, ενώ στη φάση του γκολ τραυματίστηκε και ο Μάνταλος, στο γόνατο.
Έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, αφού ο Ισπανός τεχνικός της είχε ήδη εξαντλήσει τις αλλαγές του, αλλά ακόμη κι έτσι κράτησε τη νίκη, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

Ερχόμενος με κεκτημένη ταχύτητα από το «διπλό» στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα από άλλη μια δύσκολη έδρα, επικρατώντας στα Πηγάδια της Ξάνθης με 2-0 για την 9η αγωνιστική και παραμένοντας πρώτος, άσχετα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Με τον Ουάρντα δραστήριο στη δημιουργία, οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όταν και είχαν την απόλυτη υπεροχή.
Στο 27΄ η κεφαλιά του Ντάουντα από κόρνερ του Αιγύπτιου, στο 29΄ νέα κεφαλιά, από τον Χατζηϊσαΐα αυτή τη φορά σε φάουλ του Γιαννούλη, στο 33΄ το σουτ του Ουάρντα και στο 39΄ η κεφαλιά του Ντιγκινί έφυγαν άουτ, αλλά στο 41΄ οι Περιστεριώτες πήραν ό,τι άξιζαν.

Ο Ουάρντα πέρασε την μπάλα από το τείχος σε εκτέλεση φάουλ και νίκησε τον Ζίβκοβιτς, που φέρει σημαντική ευθύνη μιας και δέχθηκε το γκολ στη γωνία που επιτηρούσε, γράφοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τη ευκαιρία για το 1-1 δύο λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, όταν ο Γιαννιώτης είπε «όχι» στον Γέντρισεκ στο τετ α τετ με τον Σλοβάκο επιθετικό.

Ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη έφυγε μόλις άουτ στο 70΄, αλλά στο 83ο λεπτό ο Ντιγκινί με ωραίο εν κινήσει σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, έγραψε το 0-2 και διασφάλισε τη νίκη του Ατρόμητου, αφήνοντας την Ξάνθη χωρίς νίκη φέτος στο γήπεδό της και χωρίς τρίποντο για πέμπτο σερί παιχνίδι.

Με τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο να αποδεικνύεται εκτός από αξιόλογος αμυντικός και δεινός σκόρερ, η Λαμία νίκησε 2-0 στην έδρα της τον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και πήρε πολύτιμη ώθηση για τη συνέχεια.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται δανεικός στους Φθιώτες από την ΑΕΚ, ήταν ο άνθρωπος του παιχνιδιού, καθώς σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ στο 50΄ και γράφοντας τον επίλογο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Πλατανιά στο 42΄, όταν το σουτ του Ντεβέσα έστειλε την μπάλα στην οριζόντια δοκό και στο ριμπάουντ ο Κρος αστόχησε.

Στο 50΄ ο Βασιλαντωνόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κι «έκοψε τα πόδια» των φιλοξενούμενων, που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις επιθέσεις τους.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται δανεικός στους Φθιώτες από την ΑΕΚ, ήταν ο άνθρωπος του παιχνιδιού, καθώς σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ στο 50΄ και γράφοντας τον επίλογο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 84΄ ο διαιτητής Μπλάνας απέβαλε από τον πάγκο του Πλατανιά τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Παράσχο για διαμαρτυρίες, ενώ λίγο νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο και με τον γενικό αρχηγό των φιλοξενούμενων.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε αντεπίθεση της Λαμίας διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, όταν ο Τσούκαλος «έκοψε» την μπάλα τον Βασιλαντωνόπουλο, που μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κοκκαλά για δεύτερη φορά.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης έμεινε για τρίτη αγωνιστική αήττητος στο πρωτάθλημα, καθώς έφυγε από το Αγρίνιο με βαθμό.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, δίνοντας συνέχεια στη νίκη επί της Ξάνθης πριν από μία εβδομάδα.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε πάντως στην ομάδα του Μάκη Χάβου, που πίεσε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» κι έχασε ευκαιρίες πριν προηγηθεί στο 36ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο ο Μύγας εκτέλεσε δυνατά ένα πλάγιο άουτ, ο Μαρκόφσκι έκανε γυριστή κεφαλιά, ο Ντίας πετάχτηκε και με ωραίο σουτ έκαμψε την αντίσταση του Τσόβιτς.

Στο δεύτερο ημίχροο όμως ο Απόλλωνας ήταν πιο επιθετικός και στο 51΄ ακυρώθηκε γκολ του Καστιγέχος ως οφσάιντ, σε μια πολύ δύσκολη και σίγουρα οριακή φάση.
Στο 56΄ ο Κονέ αστόχησε στο τετ α τετ με τον Κυριακίδη πλασάροντας άουτ, όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τελικώς στην ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα με τον Αλμπάνη, από πάσα του Ανιέτε.

Πηγή: Ναυτεμπορική