Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου που είναι τραυματίας & εκτός κινδύνου

Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου που είναι τραυματίας & εκτός κινδύνου

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο κ. Παπαδήμος και ο οδηγός του.

Εκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Κατά πληροφορίες, τον φάκελο άνοιξε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα. Ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπως άλλωστε και ο οδηγός του που επίσης τραυματίστηκε από την έκρηξη. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε ο υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Παπαδήμου, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη αν έχει τραυματιστεί.

Το αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, βρισκόταν εν κινήσει στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούσε το αυτοκίνητο συνοδείας.

Το σημείο της έκρηξης έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν σπεύσει και άνδρες της πυροσβεστικής.

Εκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.Τον φάκελο φέρεται να άνοιξε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε κοιλιακή χώρα, θώρακα και πόδια. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος καθόταν μόνος στο πίσω κάθισμα του οχήματος, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπως άλλωστε και ο οδηγός του, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Κατα πληροφορίες, ο φάκελος παρελήφθη από το γραφείο του, στην Ακαδημία Αθηνών και παρότι ελέγχθηκε σε συσκευή X-ray στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, όπως είχε συμβεί πρόσφατα και στις περιπτώσεις των φακέλων κατά Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα τραύματα που φέρει ο κ. Παπαδήμος είναι επιφανειακά και χειρουργείται, προκειμένου να γίνει καθαρισμός τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τις αισθήσεις του και βρίσκεται εκτός κινδύνου, ενώ αν χρειαστεί να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αυτό θα συμβεί για προληπτικούς λόγους. Ο πρώην πρωθυπουργός υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, η οποία, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, υπήρξε χωρίς ευρήματα.

Πηγή: Καθημερινή