Νέα συμφωνία μεταξύ TikTok και Universal Music Group

Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της απόσυρσης της μουσικής της UMG, τον περασμένο Ιανουάριο

Το TikTok και η UMG  εξέδωσαν κοινό δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνουν τη νέα συμφωνία. Σε συνέχεια του ισχυρισμού ότι "Το TikTok πρότεινε την πληρωμή των καλλιτεχνών και των τραγουδοποιών με ποσοστό που αποτελεί κλάσμα του αντίστοιχου ποσοστού που πληρώνουν άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης", η νέα συμφωνία φέρεται να "παρέχει βελτιωμένη αμοιβή για τους τραγουδοποιούς και τους καλλιτέχνες της UMG, νέες ευκαιρίες προώθησης και απήχησης για τις ηχογραφήσεις και τα τραγούδια τους, καθώς και προστασία σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη".

Ο Lucian Grainge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της UMG, δήλωσε σχετικά με τη νέα  συνεργασία: "Αυτό το νέο κεφάλαιο στη σχέση μας με την TikTok εστιάζει στην αξία της μουσικής, στην υπεροχή της τέχνης και στην ευημερία της δημιουργικής κοινότητας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα του TikTok για να προωθήσουμε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών και των τραγουδοποιών μας, καθώς και να προωθήσουμε την καινοτομία στην απήχηση προς το κοινό, ενώ προάγουμε τη δημιουργία εσόδων από την κοινωνική μουσική".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του TikTok, Shou Chew, πρόσθεσε: ".Η μουσική είναι αναπόσπαστο μέρος του οικοσυστήματος του TikTok και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε βρει μια πορεία προς τα εμπρός με τη Universal Music Group. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε μαζί για να προωθήσουμε την αξία, την ανακάλυψη και την προώθηση όλων των καταπληκτικών καλλιτεχνών και τραγουδοποιών της UMG, και να εμβαθύνουμε την ικανότητά τους να αναπτύσσονται, να συνδέονται και να έχουν απήχηση στην κοινότητα του TikTok".

 

Tags