Τα καλύτερα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου

Η Μπαλάντα Της Ιφιγένειας - Χάρις Αλεξίου

Γεννήθηκε 27 Δεκεμβρίου του 1950.

Είναι μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες τραγουδίστριες και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του 1970. Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές, πίστες και συναυλίες.

Έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους. Παρότι η ίδια δε συνηθίζει να αναφέρεται στις πωλήσεις των δίσκων της, σύμφωνα με την έρευνα του Πέτρου Δραγουμάνου (2009), η Χάρις Αλεξίου είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των τραγουδιστριών και συνολικά στην τρίτη πίσω από τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο στην κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών δίσκων που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι από το 1970 έως το 2009.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οκτώ από τους προσωπικούς της δίσκους έχουν ξεπεράσει τις 11.000.000 πωλήσεις, ούσα η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια που το έχει καταφέρει στην ελληνική δισκογραφία.

 

1 ΟΛΑ ΣΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ

 

 

Video Url

 

 

 

2 ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ

 

 

 

Video Url

 

 

3 Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ

 

Video Url

 

4 Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΗ

 

Video Url

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/