Ποιος ήταν ο Έλληνας Frank Sinatra

Ποιος ήταν ο Έλληνας Frank Sinatra

Δεν είναι πια ανάμεσα μας, πέθανε το 2010, ήταν ο τραγουδιστής των Forminx του συγκροτήματος του Βαγγέλη Παπαθανασίου, λεγόταν Τάσος Παπασταμάτης.

Το πρώτο συντριπτικό hit τους (το «Jeronimo Yanka») ξεκίνησε σαν χορευτικό παραλήρημα στις αρχές του 1965 και έγινε χρυσό 45αράκι μέσα σε μία εβδομάδα. Ο λόγος για τους “The Forminx”  το γκρουπ που έριξε τον σπόρο για την έκρηξη των συγκροτημάτων στην εγχώρια σκηνή.

Με το θρυλικό αυτό γκρουπ ξεκίνησαν ουσιαστικά τα πάντα στην ελληνική ποπ σκηνή και ο θόρυβος της τεράστιας επιτυχίας τους έβαλε τα θεμέλια στη συνέχεια για τη δημιουργία εκατοντάδων συνόλων στην χώρα.

Ήταν το σχήμα, από το οποίο ξεκίνησε την καριέρα του ο πασίγνωστος keyboard-ίστας και συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου. Το 1964  αναλαμβάνει το μανατζάρισμα των “The Forminx” ο Νίκος Μαστοράκης  ,ο οποίος εκτός από στιχουργός των τραγουδιών τους,  σύντομα τους αναδεικνύει ως  το δημοφιλέστερο συγκρότημα της εποχής.

Ο  δημοφιλής τραγουδιστής τους Τάσος Παπασταμάτης, όταν διαλύθηκε το γκρουπ  ακολούθησε σόλο καριέρα ηχογραφώντας μάλιστα και ένα 45άρι το 1966  με το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «Stranger in the night». Η ανεπανάληπτη ερμηνεία του τον έχρισε στους καλλιτεχνικούς κύκλους ως τον Έλληνα Σινάτρα.