Άλμπουμ που αγαπήσαμε: Master Of Puppets-Metallica (1986)

Το Master of Puppets είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Metallica, που κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου 1986 από την Elektra Records.[1] Ηχογραφημένο στην Κοπεγχάγη της Δανίας στα Sweet Silence Studios με τον παραγωγό Flemming Rasmussen, ήταν το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον μπασίστα Cliff Burton, ο οποίος πέθανε σε ατύχημα με λεωφορείο στη Σουηδία κατά τη διάρκεια της προωθητικής περιοδείας του άλμπουμ.

Το έργο τέχνης του άλμπουμ, σχεδιασμένο από τους Metallica και Peter Mensch και ζωγραφισμένο από τον Don Brautigam, απεικονίζει ένα νεκροταφείο από λευκούς σταυρούς δεμένους σε χορδές, χειραγωγούμενο από ένα ζευγάρι χέρια σε έναν συννεφιασμένο, κόκκινο-αιματοβαμμένο ουρανό, με μια φλογερή πορτοκαλί λάμψη στον ορίζοντα. . Αντί να κυκλοφορήσει ένα σινγκλ ή ένα βίντεο πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ, οι Metallica ξεκίνησαν μια πεντάμηνη περιοδεία στην Αμερική για την υποστήριξη του Ozzy Osbourne. 

Το Master of Puppets έφτασε στο νούμερο 29 του Billboard 200 και έλαβε ευρεία αναγνώριση από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν τη μουσική και τους πολιτικούς στίχους του. Θεωρείται ευρέως ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά metal άλμπουμ όλων των εποχών και πιστώνεται για την εδραίωση της αμερικανικής thrash metal σκηνής. Πιστοποιήθηκε έξι φορές πλατινένιο από την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής (RIAA) το 2003 για αποστολή έξι εκατομμυρίων αντιτύπων στις Ηνωμένες Πολιτείες και αργότερα πιστοποιήθηκε έξι φορές πλατινένιο από τη Music Canada και πλατινένιο από τη Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία (BPI). Το 2015, το Master of Puppets έγινε η πρώτη μεταλλική ηχογράφηση που επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Ηχογράφησης ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική».

Video Url