Πέρασαν 45 χρόνια - Staying Alive - Bee Gees

Πέρασαν 44 χρόνια - Staying Alive - Bee Gees

Κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου του 1977

Tο " Stayin' Alive "  γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τους Bee Gees από το soundtrack της ταινίας Saturday Night Fever . Kυκλοφόρησε το 1977 ως το δεύτερο σινγκλ από το soundtrack του Saturday Night Fever . Το συγκρότημα συμπαραγωγή του τραγουδιού με τους Albhy Galuten και Karl Richardson.

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια των Bee Gees . Το 2004, το "Stayin' Alive" τοποθετήθηκε στο Νο. 189 από τον Rolling Stone στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών .

Κατέβηκε στα charts για να φτάσει στην πρώτη θέση στο Billboard Hot 100 την εβδομάδα της 4ης Φεβρουαρίου 1978, παραμένοντας εκεί για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες. Ως εκ τούτου, έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του συγκροτήματος, εν μέρει επειδή εμφανίστηκε στους τίτλους έναρξης του Saturday Night Fever .

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα γινόταν το δεύτερο από τα έξι συνεχόμενα νούμερο ένα σινγκλ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ με τους Beatles για τα περισσότερα συνεχόμενα νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την εποχή (ένα ρεκόρ που έσπασε η Whitney Houston που πέτυχε επτά συνεχόμενα νούμερο ένα ).

Με την εντυπωσιακή αρχική ατάκα:

Well, you can tell by the way I use my walk
I'm a woman's man: no time to talk
Music loud and women warm, I've been kicked around
Since I was born

 

 

 

 

Ελάτε στη παρέα μας