Rapture-Blondie, έγινε 43 ετών

Rapture-Blondie, έγινε 40 ετών

Πρώτη εμφάνιση με το όνομα τους στο κλαμπ CBGB στην Νέα Υόρκη στις 12 Οκτωβρίου 1974.

Το όνομα τους το πήραν από ένα οδηγό φορτηγού που όταν είδε την Debby Harry της φώναξε 'ε ξανθούλα'. Ήταν το πρώτο ραπ που πήγε Νο 1 και το πρώτο ραπ που έπαιξε το MTV.

Γράφτηκε από τη Debbie Harry και τον Chris Stein , με παραγωγό τον Mike Chapman , κυκλοφόρησε ως το δεύτερο και τελευταίο σινγκλ από την Autoamerican στις 12 Ιανουαρίου 1981, από την Chrysalis Records . Μουσικά, το "Rapture" είναι ένας συνδυασμός new wave , disco και hip hop με ένα τμήμα ραπ που σχηματίζει ένα εκτεταμένο coda . 

Ήταν άλλη μια εμπορική επιτυχία για το συγκρότημα, στέλνοντας ένα εκατομμύριο αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πιστοποιήθηκε ως χρυσό από την Recording Industry Association of America (RIAA) και πέρασε δύο εβδομάδες στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100 , το τέταρτο τους. και τελευταίο single που έφτασε στην πρώτη δεκάδα. Ήταν το πρώτο νούμερο ένα σινγκλ στις Ηνωμένες Πολιτείες που παρουσίαζε ραπ φωνητικά. Έφτασε επίσης στο νούμερο τρία στον Καναδά και στο νούμερο πέντε στην Αυστραλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Το 2005 έγινε η μίξη του Rapture με το riders On The Storm των Doors και είχε επιτυχία στο Dance Chart της Αμερικής