Eight Days A Week- The Beatles (1965)

Eight Days A Week- The Beatles (1965)

Άρχισαν να το ηχογραφούν στις 6 Οκτωβρίου 1964

Το " Eight Days a Week " είναι ένα τραγούδι του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Beatles . Γράφτηκε από τον Paul McCartney και τον John Lennon με βάση την αρχική ιδέα του McCartney.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 1964 στο άλμπουμ Beatles προς πώληση . Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως single τον Φεβρουάριο του 1965 πριν εμφανιστεί στη βορειοαμερικανική κυκλοφορία των Beatles VI . Το τραγούδι ήταν το έβδομο νούμερο 1 σινγκλ του συγκροτήματος στο Billboard Hot 100 , μια σειρά επιτυχίας στα αμερικανικά charts που επιτεύχθηκε σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Το σινγκλ ήταν επίσης νούμερο 1 στον Καναδά, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Οι Beatles ηχογράφησαν το "Eight Days a Week" στα EMI Studios στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 1964. Το κομμάτι ανοίγει με ένα fade-in , σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που αυτή η τεχνική χρησιμοποιήθηκε σε ηχογράφηση ποπ στούντιο. Το τραγούδι επανεκδόθηκε παγκοσμίως το 2000 στο άλμπουμ 1 της συλλογής των Beatles .

Παρείχε επίσης τον τίτλο για την ταινία ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ το 2016 για τα χρόνια της μπάντας ως ζωντανοί ερμηνευτές, The Beatles: Eight Days a Week .

 

https://www.popup.gr/