Mama Mia! - Abba

Mama Mia! - Abba

Φράση για πάντα συνυφασμένη με τους Abba 77 ετών ο Bjorn Ulvaeus

Το Mamma mia περιλαμβάνεται στο άλμπουμ "ABBA" και είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 1975. Σαν single κυκλοφόρησε 5 μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1975.

Τη σύνθεση και τους στίχους του τραγουδιού υπογράφουν τα δύο ανδρικά μέλη του συγκροτήματος, ο Benny Andersson και ο Björn Ulvaeus, καθώς και ο μάνατζερ του γκρουπ, Stig Anderson, ενώ τα φωνητικά κάνουν οι δύο γυναίκες των ABBA, η Agnetha Fältskog και η Anni-Frid Lyngstad. Η διάρκεια του τραγουδιού είναι 3' 34".

Mamma mia σημαίνει στα ιταλικά Μαμά μου και είναι μια πολύ συνηθισμένη στους Ιταλούς έκφραση. Το 1976 το τραγούδι ηχογραφήθηκε από τους ABBA στη σουηδική γλώσσα και το 1980 και στην ισπανική, πάντα υπό τον ίδιο τίτλο.

Τα επόμενα χρόνια γνώρισε αρκετές διασκευές από διάφορους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, ενώ έγινε και μιούζικαλ το 1999 στη Μεγάλη Βρετανία και με βάση αυτό το μιούζικαλ γυρίστηκε και ταινία με τον τίτλο Mamma Mia! η οποία προβλήθηκε στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2008

 

Αλήθεια πόσοι μουσικοί μπορούν na συγκινήσουν Παππού, Γιαγιά, παιδιά και εγγόνια; . Αν όλοι οι επισκέπτες του site έκαναν δωρεά αξίας τουλάχιστον ενός ευρώ μια φορά τον χρόνο, θα αναφωνούσαμε Mamma Mia και θα κάναμε και εμείς με τη σειρά μας δωρεά σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, αλλά προς το παρόν λέμε Mamma Mia για τους αντίθετους λόγους.(Πληροφορίες για δωρεές και πώς μπορείτε να διαβάσετε το νέο μας βιβλίο, μέσω πιστωτικής στο site) Κ.Ζουγρής