Love Will Tear Us Apart - Joy Division

Love Will Tear Us Apart - Joy Division

O Ian Curtis είχε γεννηθεί στις 15 Ιουλίου 1956 στο Stretford του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτοκτόνησε στις 18 Μαΐου του 1980.

Το τραγούδι έχει κριθεί ως ένα από τα καθοριστικότερα τραγούδια της εποχής του. Το 2002, το New Musical Express χαρακτήρισε το "Love Will Tear Us Apart" ως το μεγαλύτερο single όλων των εποχών, ενώ το περιοδικό Rolling Stone το 2004 το κατέταξε ανάμεσα στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

Οι Joy Division ηχογράφησαν για πρώτη φορά το "Love Will Tear Us Apart" στα Pennine Studios στο Όλνταμ στις 8 Ιανουαρίου 1980. Αυτή η έκδοση ήταν παρόμοια με την έκδοση που έπαιξε ζωντανά η μπάντα. Ωστόσο, στον Κέρτις και στον παραγωγό Martin Hannett δεν άρεσε το αποτέλεσμα και για αυτό το λόγο το συγκρότημα βρέθηκε στα Strawberry Studios στο Stockport τον Μάρτιο για να το ξαναηχογραφήσουν.

Ο Bernard Sumner έπαιξε μια 12-χορδη κιθάρα Eko.Ενώ ο Κέρτις γενικά δεν έπαιζε κιθάρα, για να εκτελέσει το τραγούδι ζωντανά, το συγκρότημα του δίδαξε πώς να τραβάει μια χορδή της D ματζόρε. Ο Sumner είπε:

« Ο Ίαν δεν ήθελε πραγματικά να παίξει κιθάρα, αλλά για κάποιο λόγο θέλαμε να παίξει. Δεν θυμάμαι τον λόγο τώρα ... Του δείξαμε πώς να παίζει μία D και γράψαμε ένα τραγούδι. Αναρωτιέμαι αν γι 'αυτό γράψαμε το "Love Will Tear Us Apart". Νομίζω ότι έπαιξε ζωντανά με αυτήν γιατί εγώ έπαιζα πλήκτρα.»

Ενώ οι Joy Division έκαναν την ηχογράφηση, οι U2 βρίσκονταν στο στούντιο για να βρουν τον Hannett για την παραγωγή του single τους "11 O'Clock Tick Tock". Ο  Bono είπε για τη συνάντηση:

« Η συνομιλία με τον Κέρτις είναι ... ή ήταν μια περίεργη εμπειρία επειδή ήταν πολύ ζεστή ... φαινόταν σαν να ήταν δύο πρόσωπα μέσα του. Ήταν πολύ καλός και ευγενικός. Αλλά όταν πήρε το μικρόφωνο, υπήρχε μια άλλη ενέργεια και ξέρεις το " Love Will Tear Us Apart", όταν κυκλοφόρησε το κομμάτι... ήταν σαν να υπήρχαν δύο ξεχωριστές προσωπικότητες οι οποίες διαλύθηκαν.

Εδώ η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος στην σκηνή, στις 25 Ιανουαρίου 1978.

 

 

Ελάτε στην παρέα μας