Green River - Creedence Clearwater Revival, μισό αιώνα πριν...

Green River - Creedence Clearwater Revival, μισό αιώνα πριν...

Το τρίτο στούντιο άλμπουμ των CCR περιλαμβάνει δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, το " Bad Moon Rising " και το " Green River ", τα οποία κορυφώθηκαν στο αμερικανικό chart στο Νο. 2, καθώς και το " Lodi " (Νο. 52) «Αταραχή» (Νο 30).

Το "Bad Moon Rising" είναι αξιοσημείωτο για τη χαριτωμένη, χαρούμενη μουσική του που αντιπαρατίθεται με τους σκοτεινούς, δυσοίωνους στίχους του.

Ήταν εμπνευσμένο από μια σκηνή στην ταινία του 1941 The Devil and Daniel Webster που περιλαμβάνει έναν τυφώνα, με τον John Fogerty να δηλώνει ότι τα λόγια είπαν για "την αποκάλυψη που επρόκειτο να μας επισκεφθεί.

Μόλις το συγκρότημα μάθαινε το τραγούδι, συνειδητοποίησε τη διχοτόμηση. Εδώ καταλάβατε ότι αυτό το τραγούδι με όλους αυτούς τους τυφώνες και τους τυφώνες και μαινόμενη καταστροφή και όλα αυτά, αλλά...Είναι μια χαρούμενη μελωδία, σωστά; Όσον αφορά το ομώνυμο κομμάτι, ο Fogerty θυμήθηκε το 1993:

Το Green River είναι πραγματικά για αυτό το μέρος όπου πήγαινα ως παιδί στο Putah Creek, κοντά στο Winters, στην Καλιφόρνια . Πήγαινα εκεί με την οικογένειά μου κάθε χρόνο μέχρι τα δέκα μου. Υπάρχουν πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Εκεί έμαθα να κολυμπάω. Από το δέντρο κρεμόταν ένα σκοινί.

Σίγουρα λιβελλούλες, ταυροβάτραχοι. Υπήρχε μια μικρή καμπίνα στην οποία θα μείναμε που ανήκει σε έναν απόγονο του Μπάφαλο Μπιλ Κόντι . Αυτή είναι η αναφορά στο τραγούδι στον Cody Jr.

Η πραγματική συγκεκριμένη αναφορά, το "Green River", το πήρα από μια εταιρεία ποπ-σιρόπι αναψυκτικών. Παλιά μπορούσες να μπεις σε ένα σιντριβάνι με αναψυκτικό και είχαν αυτά τα μπουκάλια με αρωματικό σιρόπι. Η γεύση μου λεγόταν Green River. Ήταν πράσινο, με γεύση λάιμ, και αδειάζανε λίγο πάνω από λίγο πάγο και έβαζαν λίγο από αυτό το αναψυκτικό, και είχες για τον εαυτό σου ένα Πράσινο Ποτάμι. 

Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1969

 

 

 

Video Url

 

 

 

 

https://www.popup.gr/