Live Through This-Hole (1994)

Live Through This-Hole (1994)

Το Live Through This είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Hole , που κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου 1994 από την DGC Records .

Ηχογραφήθηκε στα τέλη του 1993, και έφυγε από την ακατέργαστη σκληροπυρηνική αισθητική του συγκροτήματος σε πιο εκλεπτυσμένες μελωδίες και δομή τραγουδιού. Η frontwoman Courtney Love είπε ότι ήθελε ο δίσκος να είναι "σοκαριστικός για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν έχουμε μια μαλακή άκρη", αλλά να διατηρήσει μια σκληρή ευαισθησία.

Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τους Sean Slade και Paul Q. Kolderie και μίξη από τους Scott Litt και J Mascis. Οι στίχοι και η συσκευασία αντικατοπτρίζουν τις θεματικές ενασχολήσεις της Love με την ομορφιά και τα μοτίβα του γάλακτος, της μητρότητας, του αντιελιτισμού και της βίας κατά των γυναικών, ενώ ο Love πήρε τον τίτλο του άλμπουμ από ένα απόσπασμα στο Gone with the Wind (1939).

Το Live Through This έτυχε κριτικής αποδοχής και καταγράφηκε σε εννέα χώρες πριν γίνει πολυπλατινένιο στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 1994. Παρόλα αυτά, ήταν επίσης αντικείμενο δημόσιας συζήτησης σχετικά με αβάσιμες φήμες ότι ο σύζυγος της Love, Kurt Cobain —ο οποίος πέθανε αυτοκτόνησε μια εβδομάδα πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ — βοήθησε το ghost να γράψει το άλμπουμ.

Αυτός ο ισχυρισμός αμφισβητήθηκε από τα μέλη του συγκροτήματος, τους παραγωγούς, καθώς και τους βιογράφους της μουσικής, αν και το συγκρότημα επιβεβαίωσε ότι ο Κομπέιν τραγούδησε επιπλέον φωνητικά σε δύο κομμάτια κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο στούντιο. Ήταν επίσης το μοναδικό άλμπουμ των Hole στο οποίο συμμετείχε η μπασίστα Kristen Pfaff, και το τελευταίο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει όσο ζούσε, καθώς πέθανε δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Σε κριτικούς κύκλους, το Live Through This θεωρείται ένα σύγχρονο κλασικό και συμπεριλήφθηκε στην ενημερωμένη λίστα του Rolling Stone για το 2020 με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών στο νούμερο 106. 

Έχει επίσης εμφανιστεί στο βιβλίο 1001 άλμπουμ που πρέπει να ακούσετε πριν πεθάνετε και στη λίστα των 500 καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του NME , όπου κατατάχθηκε στην 84η θέση. Από το 2010, έχει πουλήσει πάνω από 1,6 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ

 

https://www.popup.gr/