Roxy Music-Roxy Music (1972)

Roxy Music-Roxy Music (1972)

Το Roxy Music είναι το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Roxy Music , που κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου 1972 από την Island Records .Γενικά έτυχε καλής υποδοχής από τους σύγχρονους κριτικούς και έφτασε στο νούμερο 10 στο UK Albums.

Το συγκρότημα έκανε πρόβες και δούλευε ξανά τα τραγούδια για μερικούς μήνες πριν βγει τελικά μόνο ένα μέρος της ηχογράφησης. Μετά από αυτό το διάστημα, ολόκληρο το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε μόλις μία μόνο εβδομάδα. Αυτό ήταν απαραίτητο επειδή δεν υπήρχε ακόμη συμφωνία για δίσκους και οι μάνατζέρ τους στην EG χρηματοδοτούσαν οι ίδιοι τις συνεδρίες, πληρώνοντας 5.000 £ αμοιβή ηχογράφησης.

Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον στιχουργό του King Crimson , Peter Sinfield , ο οποίος είχε αποχωρήσει πρόσφατα από αυτό το συγκρότημα. Τον Μάιο του 1972, λίγες εβδομάδες μετά τις ηχογραφήσεις, υπογράφηκε συμβόλαιο με την Island Records και τον Ιούνιο κυκλοφόρησε.

Η κλίση του συγκροτήματος για την αίγλη φάνηκε τόσο στους στίχους όσο και στο εξώφυλλο του άλμπουμ σε στυλ της δεκαετίας του 1950. Ο φωτογράφος Karl Stoecker τράβηξε το εξώφυλλο, με το μοντέλο Kari-Ann Muller, ο οποίος αργότερα παντρεύτηκε τον Chris Jagger , αδερφό του Mick Jagger (ένα στυλιζαρισμένο πορτρέτο της Kari-Ann Muller κοσμεί επίσης το εξώφυλλο του άλμπουμ The Hoople του 1974 του Mott the Hoople ). Το άλμπουμ ήταν αφιερωμένο στη Susie, μια ντράμερ που έκανε οντισιόν για τη Roxy Music τις πρώτες μέρες.

Συμπλήρωσε μισό αιώνα

 

 

 

Video Url