Ultra-Depeche Mode (1997)

Το Ultra είναι το ένατο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής Depeche Mode, που κυκλοφόρησε στις 14 Απριλίου 1997 από τη Mute Records. Ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος μετά την αποχώρηση του Alan Wilder, ο οποίος είχε απογοητευτεί από τη ζωή στο συγκρότημα.

Η αποχώρηση του Wilder και τα προβλήματα με τα ναρκωτικά του τραγουδιστή Dave Gahan, που κορυφώθηκαν σε μια σχεδόν μοιραία υπερβολική δόση, είχαν προκαλέσει εικασίες ότι οι Depeche Mode είχαν τελειώσει. Το Ultra ήταν το πρώτο άλμπουμ που ηχογράφησε το συγκρότημα ως τρίο μετά το A Broken Frame (1982). Ήταν επίσης η πρώτη τους όπου τα μέλη του συγκροτήματος δεν ασχολούνταν με την παραγωγή, με αυτά τα καθήκοντα να αναλαμβάνονται από τον Tim Simenon των Bomb the Bass. Αν και δεν υποστηρίχθηκε άμεσα από μια περιοδεία πλήρους μήκους, προωθήθηκε μέσω μιας σύντομης σειράς συναυλιών που προωθήθηκαν ως Ultra Parties.

Το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο UK Albums Chart και στο νούμερο 5 στο US Billboard 200. Μέχρι τον Απρίλιο του 2006, είχε πουλήσει 584.000 αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1999, ο Ned Raggett κατέταξε το άλμπουμ στο νούμερο 50 στη λίστα του με τα "Top 136 or So Albums of the Nineties". Την ίδια χρονιά, το ετήσιο Ultra Music Festival στο Μαϊάμι πήρε το όνομά του από το άλμπουμ από τον συνιδρυτή του Russell Faibisch, και αναγνωρίζοντας την επιρροή του στην πολωνική ροκ σκηνή, ο Tylko Rock το κατέταξε στο νούμερο 71 στη λίστα του με τα " 100 άλμπουμ που συγκλόνισαν την πολωνική ροκ».

 
 
 
Video Url