Urban Hymns-Verve (1997)

Urban Hymns-Verve (1997)

Το Urban Hymns είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος The Verve , που κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου 1997 από την Hut Records .

Κέρδισε σχεδόν ομόφωνους επαίνους από τους κριτικούς κατά την κυκλοφορία του και έγινε η κυκλοφορία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του συγκροτήματος και ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς.

Από το 2019, το Urban Hymns κατατάσσεται στο 19ο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία των τσαρτ του Ηνωμένου Βασιλείου  και έχει πουλήσει πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. 

Είναι το μόνο άλμπουμ των Verve που περιλαμβάνει τον κιθαρίστα και πληκτρίστα Simon Tong , ο οποίος αρχικά εντάχθηκε στο συγκρότημα για να αντικαταστήσει τον αρχικό κιθαρίστα Nick McCabe .. Ωστόσο, ο McCabe επανήλθε στο συγκρότημα σύντομα και ο Tong θεωρήθηκε το πέμπτο μέλος του συγκροτήματος. Αυτό κάνει το άλμπουμ το μόνο που ηχογράφησε το συγκρότημα ως πενταμελές κομμάτι.

Περιλαμβάνει τα επιτυχημένα single " Bitter Sweet Symphony ", " Lucky Man " και το νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο " The Drugs Don't Work ". Η κριτική και εμπορική επιτυχία του άλμπουμ οδήγησε το συγκρότημα να κέρδισε δύο βραβεία Brit το 1998, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ, και να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Rolling Stone τον Απρίλιο του 1998. 

Το "Bitter Sweet Symphony" ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Grammy για το καλύτερο ροκ τραγούδι . 

Ήταν επίσης ανάμεσα στα δέκα άλμπουμ που προτάθηκαν για το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ των προηγούμενων 30 ετών από τα Brit Awards το 2010, χάνοντας τελικά από το Morning Glory (What's the Story); μεΌαση .

Το 2013, το NME το κατέταξε στο νούμερο 128 στη λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών . 

BITTER SWEET SYMPHONY

 

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/