Πέρασαν 55 χρόνια - Beatles - White Album (1968)

Πέρασαν 53 χρόνια - Beatles - White Album (1968)

 

Το ένατο άλμπουμ των Beatles, κυκλοφόρησε σε μορφή διπλού βινυλίου στις 22 Νοεμβρίου 1968 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Apple"

The Beatles (επίσης γνωστό ως The White Album) είναι ο τίτλος του ένατου άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε σε μορφή διπλού βινυλίου στις 22 Νοεμβρίου 1968 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Apple".

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 1968 στα στούντιο της "EMI" στο Λονδίνο, σε μία περίοδο όπου το συγκρότημα αντιμετώπιζε σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, αφού στις αρχές της χρονιάς είχαν ταξιδέψει στην Ινδία, ενώ κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων ο Ρίνγκο Σταρ παραιτήθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα αφήνοντας τον Πωλ ΜακΚάρντεϋ να παίξει τα τύμπανα σε τέσσερα τραγούδια.

Το άλμπουμ δέχτηκε ανάμεικτες κριτικές, με τα ΜΜΕ να κατακρίνουν τον σατιρικό τόνο σε πολλά από τα κομμάτια του άλμπουμ. Παρ' όλα αυτά, σκαρφάλωσε στην κορυφή των τσαρτ στις περισσότερες χώρες του κόσμου και έχει βραβευθεί ως 19 φορές πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

BLACKBIRD

 

HELTER SKELTER

 

WHILE MY GUITAR GENTLE WEEPS

Video Url

REVOLUTION

 

Video Url