Πέρασαν 43 χρόνια - Reggatta De Blanc -Police (1979)

Πέρασαν 42 χρόνια - Reggatta De Blanc -Police (1979)

Το Reggatta de Blanc είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Police, που κυκλοφόρησε στις 2 Οκτωβρίου 1979 από την A&M Records. Ήταν η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος που έφτασε στην κορυφή του UK Albums Chart και περιλαμβάνει τα δύο πρώτα του νούμερο ένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο: " Message in a Bottle " και " Walking on the Moon ". Στις αρχές του 1980, το άλμπουμ επανεκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε δύο δίσκους 10", μία πλευρά άλμπουμ ανά δίσκο, και ως συλλεκτική έκδοση με μια αφίσα του συγκροτήματος.

Η μουσική χαρακτηρίζει τη χαρακτηριστική ιδιοποίηση της ρέγκε και των τραγουδιστών Sting στην Καραϊβική από την αστυνομία . Ο τίτλος του άλμπουμ μεταφράζεται χαλαρά στα γαλλικά σε "White Reggae".  Ήταν το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος που έφερε τίτλο Franglais , μετά το ντεμπούτο άλμπουμ του 1978 Outlandos d'Amour .

Η Reggatta de Blanc αποδείχθηκε πιο δημοφιλής και επιτυχημένη από τον προκάτοχό της. Το ομώνυμο κομμάτι χάρισε στο συγκρότημα το πρώτο του βραβείο Grammy για την Καλύτερη Ροκ Ενόργανη Ερμηνεία .

Το 2003, η Reggatta de Blanc κατατάχθηκε στο νούμερο 369 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών .

THE BED'S TOO BIG WITHOUT YOU

 

 

WALKING ON THE MOON

 

 

MESSAGE IN A BOTTLE

 

 

BRING ON THE NIGHT

 

 

https://www.popup.gr/