In Through The Out Door - Led Zeppelin

In Through The Out Door - Led Zeppelin

44 χρόνια πριν το τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ με αποκλειστικά νέο υλικό.

Το όνομα του δίσκου προήλθε από την προσπάθεια του συγκροτήματος να περιγράψει τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που βίωναν τα μέλη του, όπως ο θάνατος του γιου του τραγουδιστή Ρόμπερτ Πλαντ στα 1977 καθώς και η «εξορία» του συγκροτήματος (για φορολογικούς λόγους) από τη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτό το τελευταίο είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία του συγκροτήματος να περιοδεύσει στη Βρετανία για δύο χρόνια. Έτσι, αποφάσισαν να ονομάσουν το άλμπουμ In Through the Out Door, προσπαθώντας να επιστρέψουν στη συνείδηση του βρετανικού κοινού (in through) από την «έξω πόρτα» (the out door).

Αντίθετα με το προηγούμενο άλμπουμ τους, τούτο δέχτηκε περισσότερο τις συνθετικές επιδράσεις του μπασίστα και πιανίστα Τζον Πωλ Τζόουνς καθώς και του τραγουδιστή Ρόμπερτ Πλαντ και λιγότερο των άλλων δύο μελών του συγκροτήματος.

Δύο μάλιστα τραγούδια (τα South Bound Saurez και All My Love) είναι τα μόνα τραγούδια του συγκροτήματος που δεν είχε καμία συμμετοχή στη σύνθεσή τους ο Τζίμι Πέιτζ, που το διάστημα εκείνο είχε κάποια προβλήματα με ναρκωτικά, ενώ ο ντράμερ Τζον Μπόναμ αντιμετώπιζε την ίδια περίοδο προβλήματα αλκοολισμού.

Μετά την ηχογράφηση στα Polar Studios, η μίξη έγινε στο προσωπικό στούντιο στο σπίτι του Πέιτζ. Τρία τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τότε (τα Wearing and Tearing, Ozone Baby και Darlene) δεν περιλήφθηκαν στο δίσκο και κυκλοφόρησαν στο επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος.

Ο δίσκος γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ανεβαίνοντας στην κορυφή των καταλόγων επιτυχιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ έχει βραβευθεί ως εξαπλά πλατινένιος από την "Recording Industry Association of America". To άλμπουμ συνοδευόταν από το επιτυχημένο σινγκλ "Fool in the Rain" το οποίο στα τέλη του 1979 έφθασε στο # 21 του Billboard.

Για την προώθηση του δίσκου, οι Led Zeppelin εμφανίστηκαν στο φεστιβάλ του Knebworth στις 4 και 11 Αυγούστου του 1979,μπροστά σε πάνω από 100.000 θεατές κάθε βραδιά. Το set list περιελάμβανε τα "Hot Dog" και "In the Evening" από το τελευταίο τους άλμπουμ, όπως και αρκετά τραγούδια από παλιότερες κυκλοφορίες του συγκροτήματος.

Η τελευταία τους ευρωπαϊκή περιοδεία πραγματοποιήθηκε από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου 1980, με το συγκρότημα να περνάει από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Αυστρία και την Ελβετία, συμπεριλαμβάνοντας και το "All My Love" στις εμφανίσεις τους.

In The Evening

 

 

Fool In The Rain

 

 

All My Love

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/