Marquee Moon-Television (1977)

Marquee Moon-Television (1977)

Έγινε 46 ετών, κυκλοφόρησε 8 Φεβρουαρίου 1977.

Στα χρόνια που προηγήθηκαν του άλμπουμ, οι Television είχαν γίνει μια εξέχουσα δράση στη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης και προκάλεσαν ενδιαφέρον από διάφορες δισκογραφικές, υπογράφοντας τελικά μια δισκογραφική συμφωνία με την Elektra. Το συγκρότημα έκανε εκτενείς πρόβες για την προετοιμασία για το Marquee Moon πριν το ηχογραφήσει στην A & R Recording τον Σεπτέμβριο του 1976. Η παραγωγή του έγινε από τον frontman του συγκροτήματος Tom Verlaine και τον ηχολήπτη Andy Johns .

Για τον Marquee Moon , ο Verlaine και ο συνάδελφός του κιθαρίστας Richard Lloyd εγκατέλειψαν τις δυναμικές συγχορδίες του σύγχρονου punk rock και προτιμούσαν την αλληλεπίδραση εμπνευσμένη από τη ροκ και την τζαζ , τις μελωδικές γραμμές και τις αντιμελωδίες . Η μουσική που προκύπτει βασίζεται σε μεγάλο βαθμό με πολύπλοκα ορχηστρικά μέρη (ιδιαίτερα σε μεγαλύτερα κομμάτια όπως το " Marquee Moon "), ενώ προκαλεί θέματα εφηβείας, ανακάλυψης και υπέρβασης μέσω εικόνων σε αστικούς, ποιμενικούς και νυχτερινούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων αναφορών στο Κάτω Μανχάταν . Επηρεασμένος από τη βοημική και τη γαλλική ποίηση, οι στίχοι του Verlaine περιλαμβάνουν επίσης λογοπαίγνια και διπλά λογοπαίγνια με σκοπό να δώσουν στα τραγούδια μια ιμπρεσιονιστική ποιότητα στην περιγραφή της αντίληψής του για μια εμπειρία.

Ο Marquee Moon γνώρισε ευρεία αναγνώριση και χαιρετίστηκε από τους κριτικούς ως μια πρωτότυπη μουσική εξέλιξη στη ροκ μουσική. Η κριτική αναγνώριση βοήθησε το άλμπουμ να πετύχει απροσδόκητη εμπορική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις χαμηλές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων μουσικών κυκλοφοριών στην ιστορία, εμφανίζεται σταθερά σε επαγγελματικά επιμελημένες λίστες κορυφαίων άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του περιοδικού Rolling Stone " 500 Greatest Albums of All Time " (2003), στο οποίο κατετάγη 128η. Ο Marquee Moon αποδείχθηκε επίσης ένας θεμελιώδης δίσκος εναλλακτικού ροκ , καθώς η καινοτόμος μετά-πανκ ενορχήστρωση των Television για το άλμπουμ επηρέασε έντονα το νέο κύμα καιindie rock κινήματα της δεκαετίας του 1980 και γενικότερα το παίξιμο της κιθάρας.

"See No Evil"

 

 

"Prove It"

 

 

"Marquee Moon"

 

 

''Venus''

 

 

Video Url

https://www.popup.gr/