Eliminator-ZZ Top (1983)

Eliminator-ZZ Top (1983)

74 ετών ο Billy Gibbons

Το Eliminator είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος ZZ Top . Κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου 1983 από την Warner Bros. Records και ανέβηκε ψηλά στα charts σε πολλές χώρες.

Κυκλοφόρησαν τέσσερα επιτυχημένα σινγκλ - " Gimme All Your Lovin' " που έφτασε στο αμερικανικό Top 40, " Sharp Dressed Man ", " TV Dinners " και το πιο επιτυχημένο σινγκλ τους, " Legs ". Ένα άλμπουμ με πιστοποίηση Diamond στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Eliminator είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά κυκλοφορία του ZZ Top, με πωλήσεις 11 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ. 

Ηχογραφημένο το 1982, το άλμπουμ αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα εκσυγχρονισμού από τον αρχηγό του συγκροτήματος Billy Gibbons . Από το El Loco το 1981, ο Gibbons οδήγησε τον boogie και blues rock ήχο του συγκροτήματος προς τη δημοφιλή αισθητική new-wave / synth-rock διατηρώντας παράλληλα την υπογραφή της ηλεκτρικής κιθάρας του ZZ Top . Για τους Eliminator , αύξησε το ρυθμό και χρησιμοποίησε περισσότερα συνθεσάιζερ και drum machines , δημιουργώντας ένα πιο «σφιχτό» άλμπουμ με σταθερό ρυθμό οδήγησης.

Ο μηχανικός προπαραγωγής Linden Hudson συνεργάστηκε με τον Gibbons στο Τέξας για το ρυθμό και τα τραγούδια του άλμπουμ, στη συνέχεια ο παραγωγός Bill Ham και ο μηχανικός Terry Manning ενώθηκαν με τον Gibbons στο Μέμφις του Τενεσί , για να δημιουργήσουν προσεκτικά τον ήχο κάθε τραγουδιού μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης της μπάντας, αμφιλεγόμενα. αντικαθιστώντας πολλές από τις συνεισφορές του μπασίστα Dusty Hill και του ντράμερ Frank Beard . Ο Ham ισχυρίστηκε ότι το άλμπουμ ήταν αποκλειστικά έργο του ZZ Top, αρνούμενος τη συμμετοχή άλλων, αλλά το 1986 ο Hudson κέρδισε μια δίκη καθιερώνοντας τον εαυτό του ως συνθέτη του τραγουδιού "Thug".

Μια σειρά από μουσικά βίντεο χρησίμευσαν ως επιτυχημένα εργαλεία προώθησης—τα βίντεο με παρόμοια θέματα για τα "Gimme All Your Lovin'", "Sharp Dressed Man" και "Legs" έλαβαν τακτική εναλλαγή στο MTV και βοήθησαν το συγκρότημα να αποκτήσει δημοτικότητα με μια νεότερη βάση. Ένα προσαρμοσμένο κουπέ Ford του 1933 , που απεικονίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ, μπορούσε να δει κανείς σε τρία από τα τέσσερα βίντεο. Μετά την κυκλοφορία των Eliminator , οι ZZ Top ξεκίνησαν μια παγκόσμια περιοδεία συναυλιών.

Το βίντεο για το "Legs" κέρδισε στο συγκρότημα το MTV Video Music Award για το καλύτερο γκρουπ . Το Rolling Stone ονόμασε τον Eliminator τον αριθμό 398 στη λίστα του με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών . [Καταγράφηκε στο νούμερο 39 στα 100 καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του '80. Μια remastered έκδοση κυκλοφόρησε το 2008.

LEGS

 

 

THUG

 

 

SHARP DRESSED MAN

 

 

GIMME ALL YOUR LOVIN'

 

 

Video Url

 

 

https://www.popup.gr/