Πέρασαν 48 χρόνια - Born To Run - Bruce Springsteen

Πέρασαν 46 χρόνια - Born To Run - Bruce Springsteen

Το άλμπουμ που έκανε τον Bruce, superstar, έγινε 48 ετών

Ο Σπρίνγκστιν άρχισε να δουλεύει για το άλμπουμ τον Μάιο του 1974. Έχοντας λάβει έναν τεράστιο προϋπολογισμό σε μια τελευταία προσπάθεια για έναν εμπορικά βιώσιμο δίσκο, βαλτώθηκε στη διαδικασία ηχογράφησης ενώ προσπαθούσε για έναν τοίχο παραγωγής ήχου .  Τροφοδοτημένος από την απελευθέρωση μιας πρώιμης μίξης του " Born to Run " σε σχεδόν δώδεκα ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι προσδοκίες χτίστηκαν προς την κυκλοφορία του άλμπουμ. 

Είχε σημειώσει μια πρόοδο στη σύνθεση των τραγουδιών του σε σύγκριση με την προηγούμενη δουλειά του. Σε αντίθεση με το Greetings από το Asbury Park, το NJ και το The Wild, το Innocent & the E Street Shuffle , το Born to Run περιλαμβάνει λίγες συγκεκριμένες αναφορές σε μέρη στο New Jersey, σε μια προσπάθεια να κάνει τα τραγούδια πιο αναγνωρίσιμα σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αναφέρθηκε επίσης σε μια ωρίμανση στους στίχους του, αποκαλώντας το Born to Run «το άλμπουμ όπου άφησα πίσω τους εφηβικούς ορισμούς της αγάπης και της ελευθερίας — ήταν η διαχωριστική γραμμή».  Επιπλέον, πέρασε περισσότερο χρόνο στο στούντιο βελτιώνοντας τραγούδια από ό,τι είχε στα δύο προηγούμενα άλμπουμ. 

Συνολικά, το άλμπουμ χρειάστηκε περισσότερους από 14 μήνες για να ηχογραφηθεί, με έξι μήνες μόνο για το ίδιο το τραγούδι "Born to Run". Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Σπρίνγκστιν πάλεψε με θυμό και απογοήτευση για το άλμπουμ, λέγοντας ότι άκουγε «ήχους στο κεφάλι [του]» που δεν μπορούσε να εξηγήσει στους άλλους στο στούντιο. 

"Thunder Road"

 

 

"Backstreets"

 

 

"Born to Run"

 

Video Url

 

Jungleland

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/