Πέρασαν 47 χρόνια - The Clash - The Clash (1977)

Πέρασαν 44 χρόνια - The Clash - The Clash (1977)

Το The Clash είναι το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού πανκ ροκ συγκροτήματος The Clash. Κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου 1977 μέσω της CBS Records . Ηχογραφήθηκε και μίξη σε διάστημα τριών εβδομάδων τον Φεβρουάριο του 1977 για 4.000 £, θα φτάσει στο Νο. 12 στα βρετανικά charts και έχει συμπεριληφθεί σε πολλές αναδρομικές κατατάξεις ως ένα από τα καλύτερα πανκ άλμπουμ όλων των εποχών.

Τα τραγούδια του συντέθηκαν από τους κιθαρίστες Joe Strummer και Mick Jones , με αξιοσημείωτη εξαίρεση τη διασκευή reggae " Policy and Thieves ". Αρκετά τραγούδια από αυτές τις συνεδρίες, συμπεριλαμβανομένων των " Janie Jones ", " White Riot " και " London's Burning " έγιναν κλασικά του είδους πανκ και ήταν από τα πρώτα πανκ τραγούδια που είδαν σημαντική παρουσία στα τσαρτ σινγκλ.

Το άλμπουμ περιελάμβανε τον Jones και τον Strummer να μοιράζονταν κιθάρα και φωνητικά καθήκοντα, με τον Paul Simonon στο μπάσο και τον Terry Chimes στα ντραμς, τη μοναδική του εμφάνιση στο στούντιο με το συγκρότημα.

Το άλμπουμ δεν κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ μέχρι το 1979, καθιστώντας το τη δεύτερη κυκλοφορία των Clash στις ΗΠΑ. Η έκδοση των ΗΠΑ περιλάμβανε επίσης μια σημαντικά διαφορετική λίστα κομματιών, αλλάζοντας τη σειρά των κομματιών και ανταλλάσσοντας πολλά τραγούδια με κομμάτια που δεν ήταν άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν στο ενδιάμεσο.

 

REMOTE CONTROL

 

WHITE RIOT

 

 

POLICE AND THIEVES

 

 

JANIE JONES

 

 

Video Url

 

Ελάτε στην παρέα μας