The Windmills Of Your Mind - Dusty Springfield

The Windmills Of Your Mind - Dusty Springfield

Η Dusty Springfield έφυγε από την ζωή στις 2 Μαρτίου του 1999..είχε γεννηθεί 16 Απριλίου 1939

Το " The Windmills of Your Mind " είναι ένα τραγούδι με μουσική του Γάλλου συνθέτη Michel Legrand και αγγλικούς στίχους των Αμερικανών Alan και Marilyn Bergman . Οι γαλλικοί στίχοι, υπό τον τίτλο " Les Moulins de mon cœur ", γράφτηκαν από τον Eddy Marnay .

Το τραγούδι (με τον αγγλικό στίχο) εισήχθη στην ταινία The Thomas Crown Affair (1968), και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού .  Το 2004, το "Windmills of Your Mind" κατατάχθηκε στην 57η θέση στην έρευνα 100 Years...100 Songs του AFI για κορυφαία τραγούδια στον αμερικανικό κινηματογράφο. Ένα εξώφυλλο του Sting χρησιμοποιήθηκε στο ριμέικ του 1999 του The Thomas Crown Affair .

Ο Jerry Wexler , πρόεδρος της Atlantic Records , άκουσε το "The Windmills of Your Mind" στο soundtrack του The Thomas Crown Affair και οδήγησε τη Dusty Springfield, η οποία ηχογράφησε το τραγούδι για το ντεμπούτο της Atlantic άλμπουμ Dusty in Memphis , ξεπερνώντας την ισχυρή αντίσταση της τραγουδίστριας. Η φίλη του Σπρίνγκφιλντ και η μετέπειτα μάνατζέρ της Βίκι Γουίκαμ ανέφερε:

«Η Ντάστι πάντα έλεγε ότι το μισούσε γιατί δεν μπορούσε να ταυτιστεί με τις λέξεις».  Κατά τη διάρκεια των πρώτων συνεδριών για το κομμάτι στο American Sound Studioστο Μέμφις, προέκυψαν προβλήματα με τη λήψη των κατάλληλων συγχορδιών, και μετά από πρόταση της Σπρίνγκφιλντ το τραγούδι διασκευάστηκε έτσι ώστε οι τρεις πρώτοι στίχοι να τραγουδιούνται σε πιο αργό ρυθμό από την αρχική κινηματογραφική έκδοση.

Τον Απρίλιο του 1969, η τρίτη A-side κυκλοφορία από το Dusty στο Μέμφις ανακοινώθηκε ως "I Don't Want to Hear It Anymore" με το "The Windmills of Your Mind" ως το B-side : ωστόσο, ο Wexler ήταν έτοιμος να προωθήσει το " Windmills» ως η A-side αν κέρδιζε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνοντας οδηγίες στους υπαλλήλους ταχυδρομείων στα κεντρικά γραφεία της Atlantic Records στη Νέα Υόρκη να ακούσουν τη μετάδοση των βραβείων Όσκαρ τη νύχτα της 14ης Απριλίου 1969.

Το άκουσμα του "The Windmills" που ανακοινώθηκε ως ο νικητής του Καλύτερου Τραγουδιού ήταν το σύνθημα των υπαλλήλων να οδηγήσουν ένα στέισον βάγκον φορτωμένο με 2500 αντίγραφα ενός promo single διπλής όψης της έκδοσης της Springfield - που προσδιορίζεται στην ετικέτα ως "Νικητής του βραβείου Ακαδημίας" - στο New Γενικό ταχυδρομείο της πόλης της Υόρκης, όπου τα αντίγραφα του σινγκλ ταχυδρομήθηκαν σε βασικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ.

Αν και το ντεμπούτο του στο Hot 100 δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι το τεύχος του Billboard στις 5 Μαΐου 1969 και στη συνέχεια με την κατάταξη στο Νο. 99, το "The Windmills" της Springfield έκανε μια γρήγορη άνοδο στο Top 40 και κατατάχθηκε στο Νο. 40 του Hot 100 με ημερομηνία 24 Μαΐου 1969 μόνο για να σταματήσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες και κορυφώθηκε στο Νο. 31 στο Hot 100 με ημερομηνία 14 Ιουνίου 1969 με μόνο μία επιπλέον εβδομάδα θητείας στο Hot 100, κατατάσσοντας στο Νο. 45 στο διάγραμμα της 21ης ​​Ιουνίου 1969. Στο chart Cash Box , το τραγούδι ανέβηκε στο Νο. 22. 

Οι τοπικές επιτυχίες δείχνουν ότι το «The Windmills Of Your Mind» της Σπρίνγκφιλντ είχαν αντίκτυπο στο Top Ten μόνο σε επιλεγμένες μεγαλύτερες αγορές: Βοστώνη, Νότια Καλιφόρνια και Μαϊάμι. Το κομμάτι έφτασε στο Νο. 3 του τσαρτ Easy Listening στο Billboard , ένα κατόρθωμα που συνδυάζεται με το τρίτο επόμενο σινγκλ του Σπρίνγκφιλντ " Brand New Me ", το οποίο ως εκ τούτου δένει με το "The Windmills" καθώς έδωσε στην Σπρίνγκφιλντ την καλύτερη σόλο εμφάνιση της σε Billboard chart.