Knocking on heavens door - Rory Gallagher, Eric Burdon, David Lindley

Knocking on heavens door - Rory Gallagher, Eric Burdon, David Lindley

Knocking On Heavens Door με τους Rory Gallagher, Eric Burdon και David Lindley το 1982... Απολύτως υπέροχο βίντεο.  Τόσο υπέροχο να βλέπουμε και να ακούμε τον Eric Burdon...

Οι Animals ήταν ένα από τα αγαπημένα γκρουπ του παρελθόντος στη δεκαετία του '60. Τίποτα σαν 'τζαμάρισμα' καλών φίλων μαζί ! Ανεκτίμητης αξίας 

Το " Knockin' on Heaven's Door " είναι ένα τραγούδι του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bob Dylan , που γράφτηκε για το soundtrack της ταινίας του 1973 Pat Garrett and Billy the Kid . Κυκλοφόρησε ως single δύο μήνες μετά την πρεμιέρα της ταινίας, έγινε παγκόσμια επιτυχία, φτάνοντας στο Top 10 σε πολλές χώρες. Το τραγούδι έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς και πιο καλυμμένες συνθέσεις του Dylan μετά τη δεκαετία του 1960, με διασκευές από τους Eric Clapton , Guns N' Roses , Randy Crawford και άλλους.

Περιγράφεται από τον βιογράφο του Ντίλαν, Κλίντον Χέιλιν ως «μια άσκηση με υπέροχη απλότητα»,  το τραγούδι περιλαμβάνει δύο σύντομους στίχους, οι στίχοι των οποίων σχολιάζουν απευθείας τη σκηνή της ταινίας για την οποία γράφτηκε: ο θάνατος ενός συνοριακού νομοθέτη ( Slim Pickens ) που αναφέρεται στη γυναίκα του ( Katy Jurado ) ως "Mama". 

Κατατάχθηκε στο νούμερο 190 το 2004 από το περιοδικό Rolling Stone , στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και στον αριθμό 192 το 2010.

 

 

 

https://www.popup.gr/