Purple Rain - David Gilmour (σε απίθανο σόλο) & Tom Jones

Purple Rain - David Gilmour (σε απίθανο σόλο) & Tom Jones

Η επιτυχία του Prince σε ερμηνεία του 1992, Ο Prince είχε γεννηθεί 7 Ιουνίου 1958 και ο Tom Jones την ίδια μέρα το 1940.

Το " Purple Rain " είναι ένα τραγούδι του Αμερικανού μουσικού Prince και της μπάντας του The Revolution . Είναι το ομώνυμο κομμάτι από το ομώνυμο άλμπουμ του 1984 , το οποίο με τη σειρά του είναι το soundtrack άλμπουμ για την ομώνυμη ταινία του 1984 με πρωταγωνιστή τον Prince, και κυκλοφόρησε ως το τρίτο σινγκλ από το άλμπουμ. Το τραγούδι είναι μια power μπαλάντα που συνδυάζει ροκ , R&B , γκόσπελ και ορχηστρική μουσική.  

Το "Purple Rain" έφτασε στο νούμερο δύο στο αμερικανικό Billboard Hot 100 και έμεινε εκεί για δύο εβδομάδες, κρατούμενος μακριά από την πρώτη θέση από το " Wake Me Up Before You Go-Go " του Wham! Έφτασε στη σύνοδο κορυφής στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Είναι πιστοποιημένο χρυσό από την Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής (RIAA) και θεωρείται ένα από τα τραγούδια του Prince . Μετά τον θάνατο του Prince το 2016, το "Purple Rain" μπήκε ξανά στο Billboard Hot 100, όπου έφτασε στο νούμερο τέσσερα. 

Επίσης μπήκε ξανά στο UK Singles Chartστον αριθμό έξι, τοποθετώντας δύο χώρους ψηλότερα από την αρχική του κορυφή. Στη Γαλλία, όπου αρχικά έφτασε στο νούμερο 12, το «Purple Rain» έφτασε στο νούμερο ένα περίπου μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Prince.

Κατατάσσεται στο νούμερο 18 της λίστας του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και περιλαμβάνεται στα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν το Rock and Roll του Rock and Roll Hall of Fame . Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του Super Bowl XLI το 2007, για το οποίο ο Prince ήταν ο εμφανιζόμενος ερμηνευτής, το "Purple Rain" ήταν το τελευταίο τραγούδι του σετ του. το γεγονός έγινε ιδιαίτερα αξιοσημείωτο όταν έπεσε πραγματική βροχή κατά τη διάρκεια της παράστασης ενώ η σκηνή και το στάδιο φωτίζονταν με μωβ φώτα, και το σόου συνεχίζει στις πρώτες λίστες των καλύτερων ημιχρόνων σόου Super Bowl όλων των εποχών.

Ο Prince ερμήνευσε το τραγούδι ως το άνοιγμα μιας μίξης από τις επιτυχίες του με την Beyoncé στα βραβεία Grammy το 2004  Ήταν επίσης το τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσε ζωντανά, στο τέλος της τελευταίας του παράστασης στην Ατλάντα στις 14 Απριλίου 2016, μία εβδομάδα πριν πεθάνει. 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/